Mohamed-karikatúrák miatt tiltották le a Facebookot Bangladesben

Vágólapra másolva!
Az ország vezetőit "nem megfelelő módon" ábrázoló képek, illetve Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrák miatt a bangladesi hatóságok elérhetetlenné tették a Facebook közösségi oldalt. Korábban a fővárosban azért tüntettek, hogy az iszlámellenes propaganda miatt tiltsák be a Facebookot.
Vágólapra másolva!

Nem lehet elérni a Facebook közösségi oldalt Bangladesben szombat este óta. A helyi telekommunikációt szabályozó bizottság azért blokkolta a világ egyik legnépszerűbb internetes oldalát, mert azon Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrák és az ország vezetőit "nem megfelelő módon bemutató" képek jelentek meg.

A bangladesi hatóságok különítmény már le is tartóztattak egy fiatalembert a képek terjesztése miatt. A vádak szerint ő rakta fel azokat a felvételeket amelyeken többek közt az ellenzék vezetője és a jelenlegi bangladesi miniszterelnök látható. A telekommunikációs bizottság egyik illetékese szerint "nem tolerálható, hogy valaki sértő képeket terjesszen a közösségi oldalon", de ugyanakkor hangsúlyozta, hogy "ha letörlik a az ominózus felvételeket", akkor újra elérhető lesz a Facebook Bangladesben.

Pénteken ezrek tüntettek azért a fővárosban, Dakkában, hogy tiltsák be a Facebookot az "iszlámellenes propaganda miatt." Előzőleg egy olyan kampány volt látható a közösségi oldalon, amelynek készítői arra buzdították a Facebook látogatóit, hogy "mindenki rajzolja le Mohamed-et."