Havonta kétmilliárd üzenet jelenik meg a Twitteren

Vágólapra másolva!
Naponta 65 millió üzenetet küldenek a twitterezők, azaz havi szinten mintegy kétmilliárd csevej jelenik meg a Twitteren - közölte Dick Costolo, a közösségi portál üzemeltetési vezetője. A szájton új biztonsági funkcióval is kísérleteznek, saját maguk rövidítenék a továbbadott linkeket.
Vágólapra másolva!

A 2006 nyarán alapított közösségi portál a múlt hónap végére érte el a 15 milliárdodik bejegyzését, azaz csak három hónap telt el a mérföldkőnek tekintett 10 milliárdodik bejegyzéstől. A mikroblog-szolgáltatásra naponta megközelítőleg 135 ezer új felhasználó iratkozik fel, jóllehet nem lehet tudni, hogy ezek közül mennyi az egyéni és az üzleti felhasználó - olvasható a Daily Telegraph online kiadásában.

Az egyre nagyobb befolyással rendelkező kaliforniai vállalat már egy washingtoni kapcsolattartót is alkalmaz, akinek az a feladata, hogy a legfeljebb 140 karakteres üzenetek küldésére alkalmas oldal Fehér Házhoz fűződő ügyeit kezelje. Costolo szerint Los Angeles vagy New York lehet a folyamatosan bővülő cég következő bázisa, ezt követően Nagy-Britannia és Japán is szóba jöhet, ugyanis ezekben az országokban a legerősebb az oldal fejlődése.

A Twitter fejlesztői egy saját linkrövidítő szolgáltatás bevezetését is tervezik. Az üzeneteikben sokan adnak tovább webcímeket, amelyek viszont csak nagyon kényelmetlenül férnek bele az üzenetek 140 karakteres hosszlimitjébe, ezért a felhasználók, vagy különféle, Twitterre postoló külső szolgáltatások és kliensek többféle szolgáltatást használnak azok rövidítésére (például bit.ly, tinyurl.com, vagy digs.by). Ez a megoldás viszont elfedi a hivatkozások valódi célpontját, amit a kártékony kódok terjesztői kihasználhatnak.

A Twitter ezt a problémát oldaná meg a saját, a nyár folyamán bevezetni tervezett linkrövidítővel, ami egyben ellenőrizné is, hová mutat a hivatkozás, megóvva a felhasználókat a vírusoktól. A jövőben így a betwitterezett linkek http://t.co kezdőbetűkkel jelennének meg, amit egy egyedileg generált karaktersor követhet majd. Nem lehet tudni, hogy a szolgáltatás most megkezdett tesztelésével van-e összefüggésben, de a Twitter cikkünk írásakor már hosszú ideje nem volt elérhető.