Mozgással irányítható játékok a Microsofttól

Vágólapra másolva!
Megkapta végleges nevét - a Kinectet - a Microsoft mozgásérzékelős vezérlője. A cég szimpla sajtótájékoztató helyett elképesztően látványos, show elemekkel alaposan feldúsított rendezvényen mutatta be a korábban Natal néven emlegetett Xbox-kiegészítőt.
Vágólapra másolva!

A világhírű Cirque du Soleil artistáinak segítségével hangzatos beszédek, és egyéb magyarázatok nélkül mutatták meg az új vezérlő képességeit demonstráló játékokat. A bemutató főszereplője egy család volt, ezzel is jelezve, hogy az Xbox 360 a családi játékra kihegyezett Wii babérjaira tör. A célkitűzésnek megfelelően az első játékok többsége az ügyességi-, és sport kategóriából kerülnek ki, és erős hasonlóságot mutatnak a Wii konzolra megjelent játékokkal.

Az egyetlen különbség, hogy a Kinect játékok semmilyen vezérlőt nem követelnek meg, a gamerek pusztán a testük, és főleg a végtagok mozgatásával irányítják a képernyőn megjelenő virtuális hasonmásaikat. A kamera, és a beépített mikrofon segítségével videó chat is indítható, valamint az Xbox 360 összes szolgáltatása pusztán levegőben hadonászással is vezérelhetővé válik a Kinect csatlakoztatása után. A Microsoft szerint a Kinect egyszerre négy játékos mozgását tudja követni, személyenként 48 pont elmozdulását figyelve. Ha a játékos elég közel van, akkor a kontroller az ujjak helyzetével is tud számolni.

Forrás: [origo]

Wii-t idéző játékok az Xbox-on

A fiúk ugrálással csónakot, repülőt, autót vezethetnek végig az akadályokkal teli pályákon, a lányok különféle állatokat idomíthatnak, és nevelgethetnek, a papák a Star Wars játékban küzdhetnek meg Darth Vader-rel, az anyukák pedig békésen, egy virtuális oktató segítségével sajátíthatják el a jóga rejtelmeit.

Minden játékba beszállhat több játékos is, a bemutató alapján ez villámgyorsan, mindenféle megszakítás nélkül megtehető. A nagy felbontású grafika ellenére a játékok inkább a Wii alkalmazásokhoz hasonlítanak, nem az Xbox 360-tól megszokott minőséget nyújtják, valószínűleg ebben szerepet játszik az is, hogy a mozgásérzékelős vezérlő erősen leterheli a konzol processzorát.

A pontos megjelenéssel, és a vezérlő árával kapcsolatos hivatalos információkat várhatóan a hétfői Microsoft konferencián jelentik be.