Dollárszázezreket összegyűjtő pókerrobotokat lepleztek le

Vágólapra másolva!
A játékosok kifosztásán munkálkodó pókerbotokat buktattak le a világ legnagyobb online kártyaszalonjában. A Pokerstars.com asztalain játszó robotok több mint 220 ezer dollárt szedtek össze pályafutásuk alatt.
Vágólapra másolva!

A tíz gyanúsan viselkedő játékost a Twoplustwo fórum felhasználói buktatták le, nem a szolgáltatás üzemeltetőinek tűnt fel a tevékenységük. A pókereseknek az szúrt szemet, hogy a robotok ugyanolyan téteket tettek, az elért eredményektől függetlenül ugyanannyi idő után hagyták ott az asztalt.

A gyanakvó pókeresek a PokerTableRatings.com független statisztikai szolgáltatásnál indítottak nyomozást az egyformán viselkedő felhasználók után. A 28 tényezőt mérő PTR statisztikája megerősítette a játékosokat abban, hogy a tíz kiszemelt felhasználó között kapcsolat van. A robotok játékstílusa annyira hasonlított egymásra, hogy a 28 tényezőből kiszámolt indexben, csak 2,39 ponttal tértek el egymástól. A robotok és az emberek mutatója között jóval nagyobb, 32,9 pontos eltérést mutatott ki PokerTableRatings.

A felhalmozott bizonyítékok hatására a PokerStars kizárta a gyanús felhasználókat. A cég szóvivője szerint a több mint 220 ezer dollárt bezsebelő robotoktól 2084 dollár készpénzt koboztak el.