Vágólapra másolva!
A Casio legújabb, egyelőre Japánban piacra dobott digitális fényképezőgépét golfozóknak szánja: a készülék nagysebességű videofelvételi funkciója lehetővé teszi az ütések utólagos, lassított felvételen történő elemzését.
Vágólapra másolva!

A Casio Exilim FC160S típusjelzésű készülék piros színű gépházzal rendelkezik, ezt leszámítva teljesen ugyanúgy néz ki külsőre, mint bármelyik másik hagyományos digitális fényképezőgép.A 10 megapixeles képérzékelővel felszerelt modell egyetlen érdekessége az, hogy másodpercenkénti 240 képkockás sebességgel tud videót rögzíteni.

Ilyen felvételi rátával készült videót a hagyományos 30 fps sebességgel lejátszva a mozdulatok részletekbe menő nyomonkövetését biztosító lassított felvételként lehet megtekinteni: segítségével a golfozók utólag kielemezhetik ütéseiket. Emellett a készüléket ellátták egy olyan szoftverrel is, ami a golfozók ütéseinek alaposabb analizálását teszi lehetővé.

Forrás: [origo]

Egyéb paraméterei az FC160S-nek nem igazán kiemelkedőek: optikája nem nagylátószögű, 37 milliméternél indul, ötszörös optikai nagyítást biztosít, és 720p felbontású videót lehet felvenni vele. A golfozóknak szánt digitális fényképezőgép augusztus végén kerül a boltokba Japánban, de a szigetországban is csupán limitált mennyiségben lesz hozzáférhető 90 ezer forintnak megfelelő összegért.