Ötven dollárért is van már iPad klón

Vágólapra másolva!
Ellepték az eBay kereskedőoldalt az olcsó iPad-koppintások. Androidot futtató táblagépet akár már ötven dollárért lehet venni, igaz nem feltétlenül jár vele jól a vásárló. 
Vágólapra másolva!

Ötven és 125 dollár közötti árakon hirdetik meg a kereskedők az iPad androidos koppintásait. A megjelenésében az Apple táblagépére, programjait tekintve pedig inkább a Google-telefonokra emlékeztető készülékekhez többnyire sem szoftveres, sem hardvere támogatás nem jár.

A tipikus iPad klón kicsit kisebb, mint az Apple berendezése. Az iPad hatalmas 9.7 hüvelykes LCD panelja helyett csak apró, a digitális képkereteket idéző hét hüvelykes átmérőjű kijelzők kerülnek a másolatokba. A kínai klónok csatlakozókínálata jobb, mint az iPadé: az ePaden például USB hubot is fogadó USB-kapu, SD-kártya foglalat, és fülhallgató csatlakozó található.

Forrás: [origo]
Drótos internettel is használható a kínai tablet

A csatlakozók tömegéért cserébe a vásárlónak be kell érnie két gigabájt memóriával, és az Android egy régebbi verziójával. A másolatok a legváltozatosabb neveken kaphatóak: Apad, ePad, de van olyan is, ami legalább a nevét nem próbálja meg lenyúlni az Apple készülékének. A tabletekhez nem jár támogatás, sőt garanciát se vállalnak többet két hétnél az árusok.

Forrás: [origo]
Nem túl vonzó, de annyiba kerül, mint egy olcsóbb mobil

"Ezek nagyon okos, nagy digitális képkeretek érintőképernyővel" - mondta Dean McCarron, a Mercury Research vezető elemzője a PC Worldnek. Az elemző szerint a készülékek a szegényes szoftverkínálat és a garancia hiánya miatt nem számítanak vonzóak az iPad klónok. Ám a készülékek lényegesen olcsóbbak, mint a 499 dollárért beszerezhető iPad, ezért mégis vannak, akik megpróbálkoznak velük.

"Egy olcsó androidos táblagépet akár 50 dollárból is össze lehet rakni, de ezek a készülékek még annyit se érnek" - mondta Aaron Vronko, a Rapid Repair elektronikai szervízhálózat vezetője. A táblagépekben kevesebb a memória, mint az iPod nanóban volt öt éve, a processzor pedig a tízedik születésnapját ünneplő ARM9 magon alapul.