Már százezrek néznek itthon digitális tévét

Vágólapra másolva!
Ötszörösére emelkedett egy év alatt a földfelszíni digitális sugárzás vételére alkalmas készülékek száma. Több mint százezer háztartásban tévéznek a DVB-T szabványt is tudó készüléken.
Vágólapra másolva!

Az Antenna Hungária június végi adatai szerint a háztartások nyolc százaléka rendelkezett valamilyen DVB-T vételére alkalmas készülékkel. A szolgáltatást most már több mint százezer háztartásban használják. A digitális vételre képes készülékek elterjedését a tavalyi hálózatbővítéssel, a reklámkampányokkal és az ingyenesen, HD-minőségben nézhető focivébével magyarázza a MinDig TV.

A trendet erősíti, hogy egyre több MinDig TV matricás vevőkészülékből lehet válogatni, illetve hogy a készülékek árai lassan csökkenni kezdtek. A lapos képernyős tévékkel is egyre több DVB-T-képes eszköz kerül a háztartásokba: manapság már alig lehet olyan LCD vagy plazmatévét kapni, amelyben nincs meg a digitális adás vételéhez szükséges tuner.

Jelenleg 17 tévécsatorna - ebből 3 HD-felbontású - és 4 rádiócsatorna érhető el digitálisan. A jövőben az ingyenesen nézhető csatornák számának bővítésével, valamint a lefedettség javításával igyekszik növelni részesedését a cég.