A T-Mobile-nál debütál itthon a Samsung táblagépe

Vágólapra másolva!
Novemberben elsőként a T-Mobile kínálatában lesz elérhető a Samsung Galaxy Tab nevű táblaszámítógépe. A hét colos érintőképernyővel szerelt készülék mobiltelefonként is funkcionál.
Vágólapra másolva!

Az Apple iPadjének riválisául szánt masina 7 colos, vagyis 17,8 centiméteres érintőképernyővel rendelkezik, és a Google Android operációs rendszerének 2.2-es, Flashben készült tartalmakat is megjeleníteni képes verzióját futtatja. Az egy gigahertzes processzort tartalmazó Samsung Galaxy Tabot integrált mobilinternetes modemmel is felszerelik, de wifin keresztül is képes kapcsolódni az internethez, és az összes ismert digitális zene és videoformátumot képes lejátszani.

A 380 gramm tömegű készülék előlapi webkamerával is rendelkezik, melyen keresztül akár videokonferenciára is lehet használni, a hátlapján lévő kamera pedig fotók és videók rögzítésére szolgál. A gyártó közlése szerint Bluetootht támogató headset birtokában a készülék teljes értékű mobiltelefonként is használható.

A Samsung Galaxy Tab a T-Mobile kínálatában lesz elérhető novembertől, azt azonban még nem tudni, hogy milyen díjcsomagokkal, és mennyiért lehet majd megvenni. Míg az Apple iPadjét itthon egyelőre csak szürkeimportból lehet beszerezni, ugyancsak az elkövetkezendő hetekben érkezik meg a hazai boltokba a Toshiba tíz colos képernyővel szerelt, Folio nevű készülék kezdetben wifis változatban lesz kapható 120 ezer forintos áron, később azonban mobilinternetes modemmel szerelt változata is elérhető lesz.