Steve Ballmer táblagépet ígér karácsonyra

Vágólapra másolva!
A Microsoft elnök-vezérigazgatója úgy nyilatkozott, karácsony előtt számítani lehet a cége szoftverét futtató táblaszámítógépek megjelenésére. Semmilyen konkrétumot nem közölt.
Vágólapra másolva!

Steve Ballmer a London School of Economics diákjai és újságírók előtt tartott előadása során utalt arra, hogy még idén karácsonykor találkozni fognak Windowst futtató új tábla-PC-kkel. A Microsoft elnök-vezérigazgatója nem szolgált konkrét információkkal, így azt sem árulta el, pontosan mikor várhatóak az Apple iPadjének riválisául szánt gépek, és ki fogja gyártani azokat - számolt be a Reuters.

A Gartner piackutató cég várakozásai szerint az idén mintegy tízmillió táblaszámítógép talál majd gazdára. A legismertebb ilyen masina az iPad, amelyből csak az év első három hónapjában több mint hárommillió darabot adtak el.

Eredetileg még az év elején bemutatott volna a Microsoft is hasonló modellt a HP-val közösen, de ennek beveztése különböző problémák miatt elmaradt, így az iPad komoly vetélytárs nélkül van a piacon azóta is. Mint arról beszámoltunk, többek között ez az egyik oka annak, hogy a pénzügyi évét rekordbevétellel záró Microsoftnál Ballmernek csupán a lehetséges prémium felét osztották ki.