Wifin beszélnek egymással a jövő kütyüi

Vágólapra másolva!
Egyszerűvé tenné a wifis készülékek összekapcsolását a Wi-Fi Alliance. Egy új szabványnak hála bármilyen két rádiós kommunikációra képes berendezést össze lehet kötni.
Vágólapra másolva!

Wi-Fi Directnek nevezett szabványnak megfelelő készülékeknek nem kellenek drótnélküli hálózatok, hogy adatot osszanak meg egymással. Egy wifis memóriakártyáról, mobiltelefonról úgy is lehet majd nyomtatóra küldeni képeket, hogy a lakásban nincs router vagy más hálzati eszköz.

Egyes készülékek eddig képesek voltak arra, hogy wifin kommunikáljanak egymással. A Nintendo DS kézikonzol tulajdonosai még játékokat is megoszthattak egymással, amellett, hogy többszereplős küzdelmeket, versenyeket vívtak a drótnélküli csatolónak hála. Az eddigi megoldások azonban mind egyedi fejlesztések voltak, nem létezett olyan szabvány, amin különböző gyártók hardverei kapcsolódhattak.

A Wi-Fi Direct a régebbi készülékek által támogatott B-s és G-s valamint az újabb N-es csatornákat is képes lesz használni. A szabvány támogatásához nem kell új rádiós eszközöket szerelni a kütyükbe, a meglevő hardvereszközökkel is működtethető lesz a router nélküli hálózat.