Heteken belül debütálhat a Google notebookja

Vágólapra másolva!
Bár hivatalosan még nem erősítette meg a cég, de iparági pletykák szerint még novemberben debütál az első olyan notebookok, amelyek a Google saját operációs rendszerét használják majd.
Vágólapra másolva!

A Chrome OS nevű rendszert még tavaly ősszel jelentette be a Google, a társaság idén nyáron pedig azt közölte, hogy valamikor ősszel, vagy legkésőbb tél elején a boltokba kerülnek a saját operációs rendszerét futtató hordozható számítógépek első példányai.

A tajvani Digitimes informatikai magazin gyártóktól szerzett értesülései szerint a Google saját operációs rendszerét futtató eszközök még novemberben a boltokba kerülhetnek - ezt az információt egyelőre sem a keresőcég, sem pedig gyártók nem erősítették meg. A lap úgy tudja, hogy a Nexus One okostelefonhoz hasonlóan a Google saját márkanevén fogja kínálni az első Chrome OS-es laptopot, melyet csak a cég weboldalán lehet majd megrendelni.

A modell ARM processzort tartalmaz majd, s a cég premierre 60-70 ezer darabos készlettel készül majd. A Digitimes híre szerint az Acer és a HP decemberben fogja piacra dobni Google-szoftvert futtató gépeit. Az internetes használatra optimalizált Chrome OS-t a Windowszal ellentétben külön nem is lehet majd megvenni meglévő számítógéphez, a szoftvert pedig csak bizonyos alapfeltételeknek megfelelő konfigurációkon engedi használni a Google.