Virtuális tolvajok buktak le Japánban

Vágólapra másolva!
Online lopás gyanújával tartóztatott le két embert a japán rendőrség. A gyanúsítottak olyan programmal csalták lépre a gyanútlan Lineage II játékosokat, ami azt ígérte, hogy gyakoroltatja a karaktert a játékos helyett.
Vágólapra másolva!

Az ilyen szoftverekre azért van szükség, mert a karakter képességeit, tudását csak sok gyakorlással lehet felfejleszteni. A szoftver azonban a statisztika növelése helyett a játékosok felhasználónevét és jelszavát gyűjtötte be, hogy aztán a most letartóztatott Yu Nishimura és Kaori Tanaka kifoszthassa a karaktereket.

A rendőrség szerint a száz rászedett játékostól összesen egymillió jen (körülbeül 2,5 millió forint) értékű felszerelést gyűjtött össze a páros. Az online szerepjátékokban megszerezhető tárgyak közül különösen a nagyon ritka fegyberek, pajzsok és vértek érnek sokat, ezeknek eladásából jött össze a hatalmas összeg. A japán hackertörvény értelmében a tolvajok félmillió jenes büntetésre vagy egy éves börtönre számíthatnak. A rendőrségi ügy mellett a Lineage II üzemeltetője is fontolgatja a csalók beperelését.