Vágólapra másolva!
Térhatású hangzást biztosító rádióadások megvalósításával kísérletezik a BBC: a 3D-s műsorok hallgatásához a házimozirendszerekhez hasonló, speciális hangfalakra van szükség.
Vágólapra másolva!

A TechRadar híradása szerint a brit közszolgálati média egy nyolc hangszóróból álló rendszeren demonstrálta a 3D-s rádió képességeit. Ennek hangszórói a hallgató előtt, mögött és felett helyezkednek el, és képesek visszaadni a megfelelő módon rögzített hangzóanyagok térhatásának illúzióját.

Ugyanakkor a BBC azt is közölte, hogy a térhatású rádiózás egyelőre még csak a kísérletezés szintén áll, egyelőre fel sem merült konkrét bevezetése a közeli jövőben. A térhatású rendszer megvalósítása egyelőre csak zárt térben, például autóban valósítható meg, ám a 3D-s rádiózáshoz sok hangszórós rendszerre is szükség van. Ugyanakkor a BBC szakértője arra számít, hogy az elkövetkezendő években virtuális térhangzást használó egyszerűbb hangrendszerekkel is hallgatható lesz az adás, hasonló megoldásokat tévékhez már most árusítanak.

A társaságnál elsődleges prioritást az internetes műsortovábbítás jelent, nemrég a hagyományos rádiónál sokkal jobb hangzást biztosító HD-minőségben hallgathatóvá tették a világhálón a BBC Radio 3 műsorát.