A PC-t is megelőzheti az androidos okostelefon

Vágólapra másolva!
Az androidos mobillal rendelkezők használják a legtöbbet a mobilnetet az okostelefonosok közül - mutatta ki egy amerikai telekommunikációs tanulmány.
Vágólapra másolva!

Hamarosan androidos okostelefonokon fogják a legtöbbet böngészni a világhálót - állítja jelentésében az Arieso távközlési berendezéseket gyártó cég. Az Google operációs rendszerét futtató mobilok nem az iPhone-t, hanem egyenesen a PC-ket fogják megelőzni az előrejelzés szerint.

Az Arieso tanulmánya szerint a jobb kamerák, nagyobb felbontású videók és az okostelefonokon futó szerkesztőprogramok tehetnek a megnövekedett adatforgalomról. A felhasználók nem otthon szerkesztik meg és töltik fel fotóikat, videóikat, hanem rögtön a telefonról publikálják azokat.

Az új használati szokások nem feltétlenül jelentenek örömet a mobilszolgáltatóknak. A megnövekedett terhelést a szolgáltatók egy része nehezen viseli, és csak néhányan vallják be, hogy nem tudnak lépést tartani a felhasználók igényeivel. Az iPhone 2007-es bemutatása óta minden évben megduplázódik az éves mobilnetforgalom, erre kell felkészülniük a telekommunikációs cégeknek.