Feltörték Lady Gaga és más sztárok számítógépeit

Vágólapra másolva!
A brit The Telegraph napilap értesülései szerint két német hackert azzal vádolnak a hatóságok, hogy feltörték Lady Gaga, Justin Timberlake , Kesha és közel félszáz másik popsztár számítógépét, hogy arról zsarolásra is használható privát fotókat, kiadás előtt áll, jó pénzért értékesíthető zeneszámokat szerezzenek meg.
Vágólapra másolva!

A német hatóságok azzal gyanúsítják a két német hackert, hogy trójai programokat juttattak a sztárok számítógépeire, amelyek révén a távolból bármilyen adatokhozi hozzáférhettek a 17 és 23 éves elkövetők. A rendőrség szerint egyebek mellett privát dokumentumokat, meg nem jelent zeneszámokat, e-maileket, fotókat és bankkártyaszámokat tudtak ellopni a sztároktól.

Egyebek mellett Lady Gaga és Justin Timberlake komputerére is bejutottak, a 24 éves amerikai énekesnőt, Keshát pedig a számítógépéről ellopott, őt ábrázoló pornóképek birtokában meg is zsarolták, bár végül nem kaptak tőle pénzt. A brit lap beszámolója szerint azonban a páros elsődleges célja az volt, hogy kiadás előtt álló zenéket szerezzenek be, amelyet aztán a világhálón jó áron értékesíthetnek - ez néhány esetben sikerült is nekik.

A sztárok PC-ire való betöréssel a hackerek különböző fórumokon is hencegtek, a hatóságok kezére azonban azt követően kerültek, hogy Kelly Clarkson amerikai énekesnő dalainak idő előtti kiszivárgása kapcsán az FBI és a német rendőrség nyomozni kezdett az elkövetők után.

Rolf Haferkamp államügyész esetükről a német sajtóban úgy nyilatkozott, az elkövetők nem használtak különösebb hozzáértést igénylő megoldásokat, csupán egyszerű trójai programok segítségével jutottak be a számítógépekre. Haferkamp elmondása szerint az ellopott zenék birtokában egyes kiadókból egy-egy album tervezettnél korábban történő megjelentetését próbálták kizsarolni.