Okosabb lesz elődjénél az új Google-mobil

Vágólapra másolva!
A legújabb, könnyebb kezelést, multitaskingot és kényelmesebb gépelést biztosító Android operációs rendszerrel lesz megvásárolható a Google második okostelefonja, a Nexus S.
Vágólapra másolva!

A Google a Nexus S-t az előző modellhez, a Nexus One-hoz hasonlóan saját márkanevén kínálja, és webboltján keresztül lehet majd megvásárolni, bár az USA-ban és az Egyesült Királyságban üzletláncok is forgalmazni fogják december 16-tól. Ez lesz az első olyan okostelefon, amelyen az Android legújabb, 2.3-as verziója (azaz a Gingerbread) fut.

Ez a Flasht is teljeskörűen támogató 2.2-es kiadáshoz képest - amely a jelenleg is kapható androidos telefonokhoz is elérhető - gyorsabb működést biztosít majd. Kezelőfelületét felhasználóbarátabbá, virtuális billentyűzetét pedig a multitouch kezelés beépítésével kényelmesebben használhatóvá tették a mérnökök. Az új Android fejlettebb energiagazdálkodási funkciókkal rendelkezik majd elődeinél, ami a mobiltelefonok akkumulátoros üzemidejére lesz jó hatással.


szólj hozzá: Android 2.3 a Nexus S-en

Szebb felülettel rendelkezik a 2.3-as Android

Az új mobilos szoftvert már a számítógépekről ismert vágólap funkcióval is ellátták, mégpedig egyujjasnak nevezett copy-paste lehetőséggel, ami igencsak hasonlít az iPhone megoldásához, ám kijavítja annak gyengeségeit. Ez a verzió - illetve maga a telefon - már támogatni fogja az NFC (Near Field Communication) technológiát, amely lehetővé teszi, hogy a mobiltelefont a bankkártyákhoz hasonlóan készpénz nélküli fizetésre lehessen használni: leolvasásához egyszerűen az erre szolgáló terminál közelébe kell tartani a készüléket. A 2.3-as Android már a nagyképernyős, akár 1366x768 pixeles felbontást használó eszközöket is képes lesz kezelni.

Forrás: [origo]
Nagy felbontású AMOLED-kijelző került a Nexus S-be

A telefont 4 colos, vagyis 10,1 centiméteres átlójú Super AMOLED érintőképernyővel szerelik fel, amely 480x800 pixeles felbontást használ. A készülékben egy gigahertzes, Hummingbird kódnevű processzor dolgozik, ami az ígéretek szerint a korábbi szupertelefonoknál is gyorsabbá teszi a Nexus S-t. A telefonon játszani, vagy filmet nézni vágyó felhasználóknak jó hír, hogy a központi mag mellett grafikai proceszor is került az új Google-telefonba. A készülék 16 gigabájtnyi alaplapi memóriával rendelkezik, ami már nem bővíthető tovább SD-kártyával.

A Nexus S fényképezőgépnek sem lesz utolsó: a felhasználó felé egy VGA-felbontású kamera néz, amit videotelefonáláshoz lehet használni, a kütyü hátapján pedig egy 5 megapixeles, HD-videofelvételre is alkalmas kamera került. Az új Google-telefon is tudja a Nexus One-nal bemutatott szoftveres zajcsökkentés funkciót, ami képes kiszűrni a környezeti zörejeket a beszélgetésből.

Bár a Google honlapján egyelőre nem publikálták a Nexus S árát, a SlashGear kütyüblog úgy értesült, hogy a készülék a brit forgalmazónál 550 fontba, vagyis mintegy 180 ezer forintba fog kerülni.