Nyomtatókba is beépítik a Palm szoftverét

Vágólapra másolva!
A Hewlett-Packard néhány hete jelentette be, hogy megvásárolja a tenyérgépeket gyártó Palm céget: a vállalat webOS nevű, mobil eszközökre szánt operációs rendszere.
Vágólapra másolva!

A HP még április végén jelentette be, hogy 1,2 milliárd dollárért felvásárolja a pénzügyi nehézségekkel küzdő Palm céget, amely korábban PDA-kat , újabban pedig okostelefonokat gyártott. Az akvizíció során a HP a Palm eszközein futó webOS nevű operációs rendszert is megszerezte, a szoftvert így saját okostelefonjain vagy táblagépein is alkamazhatja majd. A társaság éves eredményeinek ismertetése során a cég elnök-vezérigazgatója, Mark Hurd azonban azt is elmondta, hogy a tervek szerint az alkamazást internetképes nyomtatókba is be fogják építeni.

Az alapfunkciós modelleknél komolyabb képességekkel bíró, kis képernyővel is felszerelt printerek az új szoftverrel felszerelve alkalmassá válnak az internet böngészésére is. Így például egy térkép vagy online vásárolt jegy kinyomtatásához be sem kell majd kapcsolni a számítógépet, a feladat a printerről közvetlenül elvégezhető lesz. Mint Hurd tájékoztatásából kiderült, nem is csak az okostelefonok piacán várnak sokat a Palm felvásárlásától - bár ebben a szegmensben is erős javulást remélnek -, a webOS szoftvert termékeik széles skáláján kívánják alkalmazni a mobil eszközökön túlmenően is.

Forrás: [origo]

A HP egyébként már tavaly nyáron bemutatott egy fejlett internetes funkciókkal rendelkező, Windows-alapú printert, amely 4,3 colos érintőképernyővel van felszerelve, és többek közt a Google Térkép oldalát, illetve amerikai online magazinokat lehet róla megtekinteni, és egyszerűen kinyomtatni a papíron való olvasásra optimalizált formátumban.