Betört a 3D a brit operákba

Vágólapra másolva!
Élő háromdimenziós operaközvetítésre készül a londoni Angol Nemzeti Opera, amely Donizetti művét, a Lucrezia Borgia című darabot mutatja be világpremiert jelentő közvetítés keretében.
Vágólapra másolva!

A február 23-ai előadást 3D-ben tekinthetik meg egyes nagy-britanniai filmszínházak és a Sky 3D térhatású brit tévécsatorna nézői - vált ismertté a hétvégén. Az Angol Nemzeti Opera szerint ez lesz az első térhatású operaközvetítés a világon. Mindazonáltal nem a londoni dalszínház az egyetlen, amely hasonló technikájú közvetítéssel próbálkozik, a rivális Királyi Opera egy kaliforniai céggel együttműködve mutatja be egy Carmen-előadásának háromdimenziós felvételét a február 6-án kezdődő Santa Barbara-i filmfesztiválon.

Az Angol Nemzeti Opera előadását Mike Figgis, a Las Vegas, végállomás és a Higgy neki, hisz zsaru című nagy sikerű filmek rendezője jegyzi.

A brit Sky mélyen hisz a 3D-s megjelenítési technológiában. A 2010-es labdarúgó-világbajnokság előtt a sportcsatornájából indított térbeli közvetítést nyújtó verziót. A teljes sikerhez csak a 3D-s vételre alkalmas televíziók hiányoztak. Az új techológiát használó - különleges szemüveget sem igénylő - tévék elterjedésével valószínűleg egyre nagyobb igény lesz a térhatású tartalomra, legyen az opera vagy sport.