Vágólapra másolva!
Elavult módszert használ, mégis terjed a felhasználók körében az  kártevő, amely egy Real kamasutra.pps.exe nevű fájlban érkezik, ám szexuális pozíciók helyett távirányíthatóvá teszi a PC-t online bűnözők számára.
Vágólapra másolva!

A trükkös fájlnév alkalmazása - a .pps.exe formátum hivatott elrejteni, hogy az állomány futtatható, nem pedig egy dokumentum - nagyjából tíz évvel ezelőtt volt tipikus módszere a kártevők készítőinek, de úgy látszik még napjainkban is hatékony.

Míg régen az ilyen fájlok lekattintása többnyire csak valamilyen hibazüzenetet generált - és persze kártevőt telepített a háttérben az operációs rendszerre -, a Káma-Szútra-féreg valóban tartalmaz egy pikáns ábrákkal teletűzdelt prezentációt.

Forrás: [origo]
Ez a prezentáció kártevőt rejt

Az internetbiztonsági szoftvereket készítő Sophos cég szerint azonban ennek megnyitásakor kártevő is települ a számítógépre, amely többek közt AdobeUpdater.exe, acrobat.exe és jqa.exe néven kerül be az operációs rendszerbe. Kártékony töltete gyakorlatilag egy trójai falóként funkcionál: a készítők számára megnyitja a fertőzött PC-t, így azok az interneten keresztül hozzáférnek azon bármilyen információhoz, valamint távirányítani is tudják azt - például spamküldéshez használva fel a számítógépet. Védekezni többek között megnyitásának elkerülésével, és ingyenes víruskeresőkkel lehet ellene.