Javult a Duna tévé digitális vétele a fővárosban

Duna tv székháza, Duna televízió székháza
Vágólapra másolva!
Az Antenna Hungária bejelentette, hogy péntektől nagyobb teljesítménnyel sugároz azon a frekvencián, amelyet a Duna Tv és a Duna II Autonómia csatornák műsorainak digitális továbbítására használ.
Vágólapra másolva!

A vállalat közleménye szerint a korábbi 39,8 kilowattról 50,1 kilowattra emelkedik péntektől az adóteljesítmény, így a fent említett két, ingyenesen fogható csatorna vételi lehetőségei jelentősen javulnak.

Az Antenna Hungária közleménye szerint egyelőre nincs mód a MinDig TV nevű szolgáltatás öt további ingyenes csatorna (m1, m2, RTL Klub, TV2, Euronews) műsorának sugárzására használt frekvencián hasonló teljesítménynövelésre, ezeket ugyanis már jelenleg is az engedélyezett maximális értékkel sugározzák.

Tavaly nyár óta már főváros három pontjáról továbbítják az éterbe a MinDig TV csatornáit, ami már eleve elég jó vételi lehetőségeket biztosított: Budapesten sokhelyütt egyszerű szobai antennával lehet nézni a műsorokat. A digitális adás vételéhez DVB-T digitális televíziót, és az MPEG4 videotömörítést támogató készülékre van szükség, az új televíziók csaknem mindegyike ilyen, a régi modellekhez tizenötezer forint körüli összegért beszerezhető beltéri egységet kell vásárolnia a nézőknek.