Nincs műanyag a Fujitsu bioegerében

fujitsu billentyűzet egér
Vágólapra másolva!
Ha majd évek múlva hulladéktárolóba kerül, száz százalékban képes lesz lebomlani a  Fujitsu új, környezetbarát egere és billentyűzete. A japán gyártó perifériái az elsők a világon, amelyek egyáltalán nem tartalmaznak műanyagot.
Vágólapra másolva!

A számítógépgyártó közlése szerint az eszközökben a műanyag alkatrészeket teljes egészében újrahasznosítható anyagokkal helyettesítették. Az Eco megjelölést használó egérben és billentyűzetben egyáltalán nem található meg a veszélyes anyagokat tartalmazó PVC, és a száz százalékban lebomló anyagok alkalmazása hozzájárul a gyártás során kibocsátott szén-dioxid mennyiségének csökkentésének is.

A Fujitsu becslése szerint csak a környezetbarát billentyűzet gyártásával mintegy 60 ezer kilogramm hagyományos műanyagot takarít meg évente. A vállalat szerint az új egeret kényelmesebb használni hagyományos, műanyagból készült társainál, mivel a Biograde nevű anyagból készült borítás rugalmasabb azoknál. Bár a perifériák várható árát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, a vállalat közlése szerint nem fognak többe kerülni a hagyományos típusoknál.

Forrás: [origo]