Már a webről is látszanak az iWiW-s bulik

Vágólapra másolva!
A Google robotja járja be az iWiW-et, a közösségi oldal klubjainak leírását, fotóit, az oldalon meghirdetett eseményeket helyszínestül és időpontostul, valamint az alkalmazások odalait már a netes keresővel is meg lehet találni.
Vágólapra másolva!

Bejárta a Google keresőrobotja az iWiW klubjainak, alkalmazásainak és a közösségi oldalon meghirdetett eseményeknek a lapjait. Ezeket most már anélkül is megtalálhatjuk, hogy be kellene lépnünk az iWiW-re. A kereső nem fogja az összes kérdésünket megválaszolni: klubok esetén az alapadatok, a kiemelt üzenetek és a képek láthatóak. Tehát gond nélkül meg tudjuk találni például a hivatalos Nokia klubot, sőt a klub válaszait is kiobja a Google. Ahhoz viszont, hogy a felhasználók beszélgetésébe beleolvassunk vagy segítséget kérjünk valamilyen telefont érintő problémával, már be kell jelentkezni a közösségi oldalra.

Forrás: [origo]
A találati listákon már megjelentek az iwiwes klubok

Az iWiW kereső-optimalizációja a nyitás után is folyamatosan zajlik, így hamarosan megindulhatnak a közösségi oldal klubjai és eseményei a találati listák eleje felé. "Különösen a helyi tartalomban lehet erős az iWiW" - nyilatkozta lapunknak Varga Péter (Longhand), a munkában külsős tanácsadóként résztvevő kereső-szakértő - "az oldal több mint négymillió felhasználója az ország változatos pontjain él, így pontos információik vannak arról, hol mi történik, milyen eseményeket lehet meglátogatni. Ennek a sikere azonban nem csupán a kereső-optimalizáláson, hanem az oldal átalakításán is múlik."

A mostani nyitás 130 ezer klubot, 25 ezer eseményt és az iWiW 170 alkalmazását érinti. A következő lépcsőben április első hetében a felhasználók maguk is eldönthetik, hogy szeretnék-e, ha a névjegynyi rövidségű profiloldalukat megtalálnák a keresők. Ezzel egy időben az eddig hosszú számsort is tartalmazó profillinkek is lerövidülnek. A jövőben http://iwiw.hu/i/Teszt-Elek-1867/ formátumú hivatkozások alatt lesznek elérhetőek a profiloldalak. A nevet tartalmazó link mellett még rövidebb, névjegykártyára is nyomtatható hosszúságú álnevet is foglalhatunk majd.

Forrás: [origo]
Netes névjegy része is lesz a profiloldalaknak

Az egyedi név és rövid álnév mellett még egy frissítés érkezik a közeljövőben. A felhasználók minden eddiginél szabadabb kezet fognak kapni a profiloldaluk átrendezésében, megtervezésében. A személyes névjegyoldalon annyi és olyan információt jelenítenek majd meg a felhasználók, amennyit szeretnének, ráadásul a lap háttérképét is maguk választhatják ki.

Az iWiW közösségi portált az [origo] kiadója, az Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. üzemelteti.