Nyár közepétől kapható lesz a Google-notebook

Vágólapra másolva!
A Google-tól kiszivárgott információk megerősítették, hogy június-július környékén kezdené meg a cég a CR-48-as, Chrome OS-t futtató forgalmazását.
Vágólapra másolva!

A hagyományos, telepített szoftverek nélküli, webes alkalmazásokat futtató gépek lehetséges forgalmazásáról a Neowin informatikai hírportál szerzett információkat egy magát meg nem nevező forrástól. A portál szerint a nyár közepén megjelenő gépeket nem csak egy összegben lehetne megvásárolni, hanem havi 10-20 dolláros előfizetési díjért, ami egy prémium Gmail-csomagot is magában foglalna.

Ennek alapján sejthető, hogy a Chrome OS-es gépek elsődleges célpontjának nem az átlagfelhasználók, hanem a fizetős Google-szolgáltatásokat használó vállalkozások lehetnek. A gépek teljes áráról nem beszélt a Neowin informátora.

A Google tavaly december elején mutatta be a webes szolgáltatásokhoz tervezett Chrome OS-t és a CR-48-as gépeket, amelyeket korlátozott számban osztott szét amerikai tesztelők között. Akkor bejelentették, hogy a gépek 2011 közepén kerülnek forgalomba, és olyan előfizetést ígértek hozzájuk, amely korlátlan adatforgalmú internet-hozzáférést is biztosít a Verizon mobilhálózatán.