A Microsoft vásárolja meg a Skype-ot

Vágólapra másolva!
8,5 milliárd dollárért vásárolta meg a Microsoft a Skype videotelefon-szolgáltatást. A szoftveróriás a Google és a Facebook orra elől vette meg a népszerű kommunikációs szoftvert.
Vágólapra másolva!

A Skype iránt óriási volt az érdeklődés az elmúlt hetekben. A lapok hírbe hozták a kommunikációs szoftvert gyártó céget a Google-lal és a Facebookkal is. A becslések szerint a másik két pályázó 3-4 milliárd dollárt kínált a cégért, így nyerhetett 8,5 milliárdos ajánlatával a Microsoft.

Az All Things Digital szerint a kommunikációs szolgáltatás a chatet, levelezést és naptárszolgáltatást is kínáló Windows Live csomag részévé válik, de a technológia elérhető lesz a Microsoft üzleti ügyfelei számára is. A Live rendszerrel való integrálás mellett az sem lenne meglepő, ha a videotelefonálás megjelenne a Kinecttel felszerelt Xbox konzolokon, valamint a Microsoft és a Nokia közös fejlesztésű okostelefonjain.

A Skype úgy lett az internet egyik alapvető szolgáltatása, hogy pénzügyileg nem vált igazán sikeressé. Még a 860 milliós bevétellel zárt 2011-es évben is veszteséges volt a cég. A Skype-ot 2005-ben az eBay vásárolta meg 3,1 milliárd dollárért, de 2009-ben, miután nem tudta beépíteni szolgáltatásai közé, részesedésének nagyobbik részét eladta egy befeketetői csoportnak 1,9 milliárd dollárért. A cég felvásárlása a Microsoft eddigi legnagyobb akvizíciója.