Vágólapra másolva!
Júniustól digitális technológiával is sugározni fogják Budapesten és környékén a NeoFM adását. A DAB+ rendszert működtető Antenna Hungáriának más rádióval eddig még nem sikerült leszerződnie.
Vágólapra másolva!

Az Antenna Hungária közleménye szerint a NeoFM az első olyan hazai rádiócsatorna, amelynek működtetője leszerződött a digitális sugárzásra, az adó műsorát 2011. júniusától lehet majd DAB+ szabványt támogató készülékkel is fogni.

A hazai földi sugárzású digitális rádió évek óta tesztüzemben működött, az egész országban csupán a lakosság negyede férhet hozzá a recsegésmentes műsorokhoz. Mivel a szolgáltatást csak szűk körben lehet használni, a vételre képes rádiókból itthon még szűkös a választék. A NeoFM mellett a DAB+-on a Magyar Rádió három csatornája, a Klubrádió, az Inforádió, a Lánchíd Rádió és a Magyar Katolikus Rádió műsorát is hallgatni lehet, ezeket azonban csak tesztüzemben sugározzák, azaz bármikor megszűnhet digitális továbbításuk.

Az Antenna Hungária áttörésként értékeli, hogy több éves tesztüzem után végre sikerült szerződést kötnie kereskedelmi sugárzásra egy hazai csatornával. A társaság szerint Németország ugyancsak a digitális rádió újraindítására készül, melynek hatására itthon is olcsóbban, és nagyobb választékban lesznek elérhetőek a DAB+-t támogató készülékek.