Gyerekpornó után kutat a Facebook

Vágólapra másolva!
A világ legnépszerűbb közösségi oldalának működtetői hamarosan pedofil képek és elveszett gyermekek után is kutatni fognak a feltöltött képek elemzésével.
Vágólapra másolva!

Ezt a Facebook technológiai vezetője, Bret Taylor jelentette be csütörtökön a cég adatkezelését firtató amerikai szenátusi meghallgatás során - számolt be az AFP hírügynökség. Taylor nyilatkozata szerint vállalata a Microsofttal és az Eltűnt és Kizsákmányolt Gyermekek Országos Központjával együttműködve végzi majd a képek vizsgálatát.

A Facebookra feltöltött fotók elemzéséhez a Microsoft PhotoDNA nevű technológiáját fogják használni, amellyel a szoftveróriás saját szolgáltatásai, például a Bing kereső és a SkyDrive online tárhely esetében is kiszűrik a bűncselekményekhez kapcsolódó felvételeket. A gyermekvédő központ adatbázisával eltűnt kiskorúak után kutakodnak majd a közösségi oldalon

A Microsoft digitális bűnözéssel foglalkozó részlegének közlése szerint a technológiával több ezer olyan gyerekbántalmazásos felvételre bukkantak saját rendszereikben, amelyet hagyományos úton sosem lehetett volna megtalálni. Azzal, hogy a technológia elérését a Facebookra is kiterjesztik, jelentősen megnő majd hatékonysága, mivel a feltöltött fotók száma alapján a szájt a világ egyik legnépszerűbb fotótárhelyének is számít.