Az eddigi legjobb mobilos Skype-ot készítheti el a Microsoft

Vágólapra másolva!
A Skype alelnöke arra számít, hogy sokkal jobb Skype-kliens lesz majd elérhető Windows Phone szoftvert futtató okostelefonokhoz mint a rivális iPhone vagy Android készülékekre, amelyek esetében jelentősen limitált erőforrásokhoz fér hozzá az internettelefonos program.
Vágólapra másolva!

Erről a világ legismertebb internettelefonos szoftverét fejlesztő cég alelnöke, Neil Stevens beszélt a Forbes amerikai üzleti magazinnak. A Microsoft még tavasszal jelentette be, hogy nyolc és félmillió dollárért felvásárolja a Skype-ot, bár az ügyletet még csak az amerikai versenyhivatal hagyta jóvá, az Európai Unió beleegyezésére azonban még várnia kell a feleknek.

Stevens a Forbesnak úgy nyilatkozott, hogy az akvizíciót követően arra számít, hogy a Microsoft sokkal mélyebben beépíti majd a Skype-ot saját Windows Phone nevű okostelefonos szoftverébe, mint az eddig az iPhone-on vagy az Android-készülékeken elérhető volt. Ezekhez ugyanis régóta ingyenesen le lehet tölteni a hívásokra használható Skype-kliensprogramot, az alelnök szavai szerint azonban a Microsoft olyan integrált megoldást akar megvalósítani, amelyen nem érződik, hogy egy külön feltelepített programot használ valaki.

Ezt azonban csak úgy lehet megvalósítani, ha az internettelefonos szoftver a jelenlegi megoldásoknál mélyebben hozzáfér a rendszer erőforrásaihoz, amit különálló iPhone vagy Android applikációként nem lehet megvalósítani. Az iPhone esetében például a programok nem tudnak hozzáférni a készülék telefonkönyvéhez és a a videogyorsító hardverhez sem, utóbbi pedig az Android esetében sem lehetséges.