Augusztusban kerül boltokba a babatablet

vinci tablet
Vágólapra másolva!
A gyerekbiztos kivitelű Vinci táblagép Android operációs rendszert használ, azonban egyáltalán nem képes internetelérésre, csak játékokat és interaktív mesekönyveket lehet nézgetni rajta.
Vágólapra másolva!

Az Amazon internetes áruházban közel négyszáz dolláros, vagyis hetven-nyolcvanezer forintos összegért már előrendelhető az augusztusban debütáló Vinci táblaszámítógép, amelyet kifejezetten babáknak és kisgyerekeknek szán gyártója. A táblagép honlapján a készítők egyértelműsítik, hogy egy képességfejlesztő eszközt alkottak, amely azonban fejlettebb funkciókkal rendelkezik a játéklaptopoknál. A hét colos érintőképernyővel szerelt eszköz ütésálló kivitelben készült, és annak érdekében, hogy a gyerekek is könnyen tudják használni, rácsszerű fogantyúk találhatóak az oldalain.

Forrás: [origo]

Bár a masinán a Google Android operációs rendszere fut, ezt a táblagépet nem internetezésre szánják, még a wifi funkció is hiányzik belőle: a szoftvereket, zenéket és az animációkat, zenéket tartalmazó interaktív mesekönyveket a számítógéphez csatlakoztatva, USB-kábellel lehet a négy gigabájtos memóriájába feltölteni. Menüjét a végletekig leegyszerűsítették, bekapcsolását követően mindössze négy ikon jelenik meg, az elsőn keresztül a játékokat, a másodikkal a zenés videókat, a harmadikkal a mesekönyveket, a negyedikkel pedig a kamerát lehet elérni.

Forrás: [origo]

A ketyere alig nehezebb két kilogrammnál, belsejében egy egy gigahertzes processzor működik, így látványosabb játékokat is tud futtatni, ezen kívül egy három megapixeles digitális kamerát is beépítettek gépházába. A babatablet készítője szerint egyetlen töltéssel akár nyolc órán át használható, és mivel használójaként sem vásárolni, sem letölteni, sem pedig törölni nem lehet (ezt csak a szülők tudják elvégezni a PC-n keresztül), a gyerekek véletlenül sem tudnak kárt okozni a rendszerében.