Felszámolják a hackerek áldozatává vált biztonsági céget

Vágólapra másolva!
Önként folyamodott csődeljárásért az a holland biztonsági cég, amelynek rendszeréből olyan digitális hitelesítéseket loptak el hackerek, amelyekkel álcázhatták magukat, és valószínűleg Gmail-használók levelezéséhez fértek hozzá segítségükkel.
Vágólapra másolva!

Az egyelőre ismeretlen kilétű támadók a DigiNotar cég belső rendszereibe tudtak behatolni júliusban, ahol maguk számára generáltak digitális hitelesítéseket, amelyeket internetes csalásokhoz tudtak felhasználni, mivel másnak adhatták ki maguknak ezek segítségével.

Szakértői vizsgálatok szerint a hamis tanúsítványok segítségével legalább háromszázezer Gmail-használó postafiókjának tartalmához férhettek hozzá illetéktelenek, de a Facebook, a Twitter és a Skype rendszereiben is ráakadtak hitelesítésekre, de ezeket még időben visszavonták.

A DiniNotar anyacége, a Vasco Data Security úgy nyilatkozott, hogy felszámolja a holland vállalkozást. A támadás felfedezését követően a DigiNotar teljesen felfüggesztette a digitális tanúsítványok kibocsátását, a társaság ingó- és ingatlanjavai a felszámolást követően a Vasco cég tulajdonába kerülnek. A holland kormány az esetet követően bejelentette, hogy bizonyos, kulcsfontosságú adatait a jövőben újból papíron fogja raktározni, hogy az ne válhasson hackerek prédájává. A feltörés módjának és hatásának tisztázásáig a helyi bíróságok is azt javasolták a holland ügyvédi irádoknak, hogy az e-mail helyett ideiglenesen használjanak faxot.