Új csatornákat hoz a mobiltévé leállítása

Vágólapra másolva!
Tizenhárom új tévécsatorna műsora lesz elérhető októbertől a szobai vagy tetőantennával fogható MinDig TV fizetős kínálatában, a sikertelensége miatt leállított mobiltévés szolgáltatás helyén.
Vágólapra másolva!

A tévészolgáltatást üzemeltető Antenna Hungária (AH) bejelentése szerint a tizenhárom új tévécsatorna elérhetővé tételével összesen harmincegy csatorna adása válik nézhetővé a MinDig TV-n október elsejétől. Ezek közül hét adó (a közszolgálati csatornák, valamint az RTL Klub, a TV2 és a Euronews) műsorát ingyenesen lehet nézni, a többi csatorna vételéhez dekóderkártyára van szükség, amelyet a beltéri egységbe vagy újabb tévék megfelelő olvasóval felszerelt kártyafoglalatába kell bedugni. Az AH statisztikái szerint jelenleg mintegy 730 ezer magyar háztartás rendelkezik olyan tévével vagy dekóderrel, amely lehetővé teszi a nem kábelen, hanem az éteren keresztül érkező földi sugárzású digitális tévé vételét.

Lekapcsolják a mobiltévét, mert senki sem használta

A vállalat azért tudta újabb csatornákkal bővíteni kínálatát, mert megállapodást kötött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) arról, hogy felhasználhatja hagyományos antennával fogható digitális tévészolgáltatásának működtetéséhez a korábban mobiltévés szolgáltatások működtetésére fenntartott rádiófrekvenciákat. A mobiltévé több más európai országhoz hasonlóan Magyarországon is elbukott, mivel alig lehetett olyan készüléket vásárolni, amely támogatta volna, az internetalapú szolgáltatások felváltották azt. Szeptember 30-án a jelenleg tesztüzemben sugárzott néhány csatornát is lekapcsolja a társaság.

Forrás: [origo]
Ilyen lefedettsége lesz a cég mobiltévét felváltó családi csomagjában fogható csatornáknak

Családi csomag indul a mobilos adók helyén

A felszabaduló rádiófrekvenciákon egy új, fizetős családi csomagot indít a szolgáltató, amely a hét ingyenes adó mellett tíz jelenleg is fizetős csatornát (Nat Geo Channel, AXN, Film+, Cool, FEM3, SportKlub, Disney Channel, HírTV, ATV, Private Spice), valamint tizenhárom új csatornát tartalmaz. Ezek a Viasat 3, a Comedy Central, a Universal Channel, a Spektrum, a History, a Sport 1-2, a Minimax, a Cartoon Network, a PRO4, a Prizma TV, a Muzsika TV és felnőttfilmeket sugárzó Dorcel TV.

Az Antenna Hungária közlése szerint a bevezetést követően akciós, kétezer forintos havidíjért lehet majd előfizetni a harminccsatornás csomagra. Azonban mivel a családi csomag adóit a korábbi mobiltévés szolgáltatások működtetésére használt adókból sugározzák majd, ennek lefedettsége kisebb lesz a teljes MinDig TV-énél, amely a lakosság 95 százaléka számára elérhető. Ennek eredményeként - ahogy az a térképen is látszik - például Pécs, Szentes és a Balaton környékén egyelőre nem lehet fogni a családi csomag csatornáit.