Kelet-Európa legjobbja lett a magyar ingyenzenés weboldal

Vágólapra másolva!
Magyar zenés startup nyerte a kijevi Investor Day CEE versenyét. A kocsmazenét megreformálni vágyó Mixgar hatezer eurós készpénzdíjjal és a The Next Web konferenciára szóló jegyekkel térhetett haza.
Vágólapra másolva!

A konferenciára 150 startup érkezett, hogy megmutatkozzanak a zsűri és a részt vevő száznegyven kockázati tőkebefektető előtt. Az első helyet a magyar Mixgar szerezte meg, második helyen a belorusz Quoteroller, egy üzleti ajánlatok testreszabását megkönnyítő startup lett, a harmadik helyen pedig egy okostelefonos személyi asszisztenst fejlesztő orosz cég végzett.

Forrás: Hajdú D. András [origo]
Mobilos szavazással áll össze a szórakozóhelyen szóló zene

A Techbázis által korábban ismertetett Mixgar egy magyar fejlesztésű, mobilra optimalizált weboldal, ami a szórakozóhelyeket, a munkahelyeket és a házibulikat teszi a közösségi zenehallgatás színtereivé. Regisztrációt követően a szoftver begyűjti a Facebookon és Last.fm-en sokat hallgatott kedvenceket, majd listát generál, amelyet a vendégek szavazással tovább finomíthatnak. A szolgáltatás alapcsomagja ingyenes, így a helytulajdonosok vagy a házibulit rendezők ingyenesen tesztelhetik az eszközt.

A zsűriben olyan befektetők vettek részt, mint például Esther Dyson, aki a kezdeti szakaszban a Flickr képtárhelyet vagy a Delicious.com könyvjelzőgyűjtőt is támogatta. A versenyt azzal a céllal szervezte Viktorija Tigipko, hogy a közép-kelet-európai vállalkozások is megmutathassák magukat, ne csak a nyugat-európai vállalkozásoknak legyenek ilyen lehetőségeik. Az ukrán rendezvény mögé állt többek között az Intel Capital, a Seedcamp, a Forbes magazin és a Microsoft is.