Vágólapra másolva!
Bár nyáron a HP még azt tervezte, hogy megválik személyi számítógépekkel foglalkozó üzletágától, a gyártóóriás nemrég kinevezett új vezetője, Meg Whitman úgy döntött, nem állnak le a konzumer termékek gyártásával.
Vágólapra másolva!

Arról, hogy a HP megválna a személyi számítógépekkel foglalkozó részlegétől, és a jövőben csak az üzleti piacra szánt termékekre koncentrálna, még a nyáron nyilatkozott a sajtónak Leo Apotheker, a Hewlett-Packard előző elnök-vezérigazgatója. Bejelentése után jelentősen esett a cég részvényeinek árfolyama.

Néhány héttel később Apothakert a vállalat élén Meg Whitman, az eBay cég korábbi elnök-vezérigazgatója váltotta le. Whitman akkor még úgy nyilatkozott, hogy tartani kívánja az elődje által kialakított stratégiai irányt, ám csütörtökön közölte, hogy a korábbi tervekkel ellentétben a társaság mégsem fog megválni a PC-k gyártásával foglalkozó részlegétől.

Meg Whitman az után döntött így, hogy részletesen tanulmányozta elődjének stratégiai terveit, véleménye szerint ugyanis a PC-részleg megtartásával a HP erősebb céggé válik. Az új vezető szerint mind a cég ügyfelei, mind pedig a részvényesek és a dolgozók jobban járnak azzal, ha a személyi számítógépes üzletágtól nem válnak meg. Néhány évvel ezelőtt a cég legnagyobb riválisa, az IBM is eladta az asztali PC-kkel és laptopokkal foglalkozó részlegét a kínai Lenovónak, hogy üzleti termékeinek fejlesztésére koncentrálhasson.