Lenovós veterán került az AMD élére

Vágólapra másolva!
A Lenovo egyik vezetőjét igazolta át az AMD chipgyártó cég januárban megüresedett elnök-vezérigazgatói tisztségébe.
Vágólapra másolva!

Mint arról hírt adtunk, az AMD előző elnök-vezérigazgatója, Dirk Meyer még januárban távozott a lapkagyártótól. Míg Meyer feladata a vállalat pénzügyi helyzetének stabilizálása volt, az új vezetővel bővülést akar elérni az Intel egyik fontos riválisának számító társaság.

Rory P. Readet, az AMD igazgatótanácsa azonnali hatállyal kinevezte a vállalat élére. A 49 éves szakember korábban a Lenovo ügyvezető igazgatója volt, ezt megelőzően pedig 23 éven át dolgozott az IBM-nél különböző felsővezetői pozíciókban. Ez a társaság néhány éve vált meg PC-gyártó üzletágától, amelyet a kínai Lenovo vásárolt meg

Read Thomas Seifertet, az AMD elnök-vezérigazgatói tisztségét Meyer távozását követően ideiglenesen betöltő pénzügyi igazgatójától vette át a cég irányítását. A Washington Post szerint Meyernek azért kellett távoznia a vállalattól, mert az igazgatótanács szerint az AMD nem teljesített elég jól az okostelefonokban és táblagépekben használatos lapkák terén, amelyeket rivális gyártók processzoraival szerelnek.