A kalózok vezérének nevezte a Google-t a médiamogul

Vágólapra másolva!
A News Corp. médiabirodalmat birtokló Rupert Murdoch szerint  a Google az internetes kalózok vezére, Obama elnök pedig a Szilícium-völgyi cégek csatlósa lett.
Vágólapra másolva!

Murdoch a nemrég beindított Twitter-fiókján osztotta ki a Google-t:"A kalózkodás élenjárója a Google, amely ingyen sugároz filmeken a neten és reklámokat ad el mellette. Nem csoda, hogy milliókat szán a lobbizásra." A nyolcvanéves médiamágnás ezzel arra utal, hogy a Google más internetes cégekkel, többek közt a Facebookkal közösen komoly kampányban tiltakozik a Stop Online Piracy Act (állítsuk meg az online kalózkodást, röviden SOPA) nevű amerikai törvénytervezet ellen. A SOPA törvénytervezet ellen számos amerikai internetes cég tiltakozott, szerintük az normál működésüket is ellehetetlenítené. Ha azt elfogadják, akkor például egyetlen jogsértő videó miatt nem csupán a kérdéses felvételt lehetne eltávolíttatni a YouTube-ról, hanem a teljes videomegosztó portált be lehetne záratni emiatt.

Bár egy másik bejegyzésben arra utal, hogy a Google a Mission Impossible film címére számos olyan találatot hozott fel, ahonnan ingyenesen le lehet tölteni annak illegális kópiáját. Ugyanakkor a médiamágnás más bejegyzéseiben dicséri is a Google-t, amely szerinte izgalmas dolgokat fejleszt. Murdoch a hétvégén mikroblogján azt is kifejtette, hogy szerinte Barack Obama elnök a Szilícium-völgyi high-tech cégek csatlósa lett, akik gyakorlatilag kalózkodással, vagyis lopással veszélyeztetik az iparág működését.