Hírszerző cég adatait szivárogtatta ki az Anonymous

Vágólapra másolva!
A hacktivista csoport a Stratfor nevű amerikai, hírszerző és elemző cég ügyfeleinek, köztük kormányhivatalnokok és a hadsereg tagjainak adatait és levelezését szivárogtatta ki az interneten.
Vágólapra másolva!

Az Anonymous még karácsonykor jelentette be Twitter-fiókján, hogy rengeteg információ került a birtokába a Stratfor, vagyis teljes nevén Strategic Forecasting cégről, amely az amerikai civil és kormányzati szféra számára egyaránt végez hírszerző és elemzőtevékenységet. A hackercsoport hétfőn publikálta is az interneten a texasi Stratfor ügyfeleiről begyűjtött adatokat, ezek között brit és amerikai hírszerzési vezetők, továbbá katonai szervek és a NATO munkatársainak adatai is megtalálhatók.

A Physorg online technológiai hírportál értesülései szerint a kiszivárogtatott adatok között továbbá 173 korábban Afganisztánban szolgált katona és polgári személyzet adatai voltak elérhetők. Emellett a hackercsoport kiszivárogtatta a brit hadsereg 221 alkalmazottjának és a NATO 242 alkalmazottjának adatait is, valamint az amerikai hadsereg rendszerében használt tizenkilencezer e-mail címet is.

A hackerek emellett nyilvánosságra hozták annak a mintegy 850 ezer felhasználónak a belépési adatait is, akik a Stratfor honlapján regisztráltak a cég szolgáltatásaira. Egyes felhasználók bankkártyaszámait és titkosított, de könnyen dekódolható jelszavait is kiszivárogtatta az Anonymous.