Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Lekapcsolták az online drogáruházat

Vágólapra másolva!
Két évnyi  nyomozás és nemzetközi együttműködéssel sikerült lekapcsolnia több ország hatóságainak azt az internetes drogkereskedő hálózatot, amely ra Tor nevű anonim hálózatot használta rejtekhelyéül.
Vágólapra másolva!

A PC World amerikai technológiai magazin hírportálja szerint az LSD-vel, meszkalinnal, ketaminnal és más illegális szerekkel kereskedő hálózat vezetőjét a hollandiai Lelystadban tartóztatták le hétfőn. Az Ars Technica amerikai technológiai hírportál információi szerint a csoport 2007 januárja és 2009 októbere között több mint ötezer rendelést teljesített nagyjából egymillió dollár, vagyis mintegy 227 millió forintnak megfelelő értékben a The Farmer's Market (a farmer piaca) nevű internetes drogáruházban. A holland vezető mellett a hatóságok hét amerikai állampolgárt is őrizetbe vettek, akiket a szájt működtetésében való közreműködésével vádolnak

A Farmer's Market működtetőinek az amerikai hatóságok szerint legalább háromezer ügyfele volt a világ harmincnégy különböző országából, és gyakorlatilag minden egyes amerikai államból. A vád szerint a férfiak gyakorlatilag virtuális piactérként szolgáltak a drogkereskedők és az ügyfelek között, bár a minőségi szolgáltatás fenntartása érdekében a postára küldött csomagok minőségét is ellenőrizték, és online ügyfélszolgálatot is üzemeltettek.

A Tor nevű, az internetes forgalom titkosításával anonim böngészést biztosító hálózaton működő szájton a PC World szerint PayPallal és Western Union utalással is lehetett rendezni a számlát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről