Vágólapra másolva!
Már előrendelhető a fejlesztő oldalán az a speciális szenzor, amely bármilyen számítógép egerét és billentyűzetét képes kiváltani. Segítségével a PC-t ugyanúgy kézmozdulatokkal lehet vezérelni, mint a Kinecttel a videojátékot, de a Leap nevű érzékelő századmilliméteres  pontosságot biztosít használójának, így akár rajzolásra is tökéletesen alkalmas.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint még idén karácsony előtt a boltokba kerül a Leap nevű új eszköz, amely egy kicsi, a számítógépre USB-n keresztül csatlakozó, egy csomag rágógumival megegyező méretű hasáb. Belsejében olyan érzékelő található, amely képes detektálni a maga feletti kézmozgásokat háromdimenzióban.

Századmilliméteres pontosságra képes

A Leap szenzor bemutatóvideója alapján ugyanúgy működik, mint a Microsoft már régóta kapható mozgásérzékelős irányítója, a Kinect, ám azzal ellentétben kifejezetten számítógépes használatra optimalizálták, így a képernyő előtt ülve is működőképes. A szerkezet lehetővé teszi azt, hogy egy érintőképernyővel nem felszerelt számítógépet is az iPadhez vagy más táblagéphez hasonlóvan vezéreljenek.Az új érzékelő századmilliméteres pontossággal bír, így akár arra is használni lehet, hogy egy kézben tartott ceruzával virtuálisan rajzoljon használója a levegőben egy kezében tartott ceruzával.

Így működik a Leap szuperszenzor

David Holz, a szerkezet szülőatyja, és a fejlesztését koordináló amerikai cég vezetője a Financial Times amerikai üzleti lapnak elmondta, hogy azért fogott neki a 3D-s szenzor kifejlesztésének, mert megunta, hogy a 3D-s modellek megtervezésére szolgáló programokat túlságosan körülményes hagyományos egérrel és billentyűzettel használni. Véleménye szerint a Leap sokkal szélesebb körben használható egy érintőképernyőnél, mivel akár a képernyőn látható tárgyak virtuális megfogását is lehetővé teszi.

Karácsony előtt a boltokba kerül

A windowsos PC-ket és Mac számítógépeket támogató kütyü a tervek szerint még az idén, év vége előtt kapható lesz, és hetven dolláros, vagyis nagyjából 16 ezer forintnak megfelelő áron elő is lehet rendelni a fejleszők honlapján. A szerkezetet piacra dobó Leap Motion társaságba már 14,5 millió dolláros tőkét is befektetett három társaság, így valószínű, hogy a futurisztikus vezérlő valóban a boltokba kerül majd, és nem csupán egy demonstrációs célokat szolgáló prototípus marad.