Húsz gomb van a Logitech új egerén

logitech g600
Vágólapra másolva!
Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
Vágólapra másolva!

Legfeljebb alakjában emlékeztet csupán a hagyományos egerekre a Logitech G600 MMO típusjelzésű modell. Az ismert gyártó videojátékosoknak szánt új irányítóját ugyanis nem kevesebb, mint húsz gombbal szerelték fel. A G600-ason is megtalálhatók a hagyományos jobb és balklikkelést biztosító gombok és egy görgő is, így a megszokott módon lehet vele például internetezni. Ugyanakkor a fekete és fehér színben is megvásárolható, vezeték nélküli egér bal oldalán tizenkét funkcióbillentyűt helyeztek el.

Ezeket az egér használója hüvelykujjával tudja nyomogatni, kialakításuk pedig olyan, hogy a billentyűk könnyen kitapintható módon elkülönüljenek egymástól. Nem tudni, hogy a gyakorlatban mennyire válik be, de a billentyűkön lévő feliratok világítanak is, színűket pedig a mellékelt segédprogramban a tulajdonos maga állíthatja be az egérhez mellékelt segédprogramban: a megvilágítás színének tizenhatmillió különböző színt lehet kikevertetni az egér belsejében lévő világító diódákkal.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=twEFfTsegJBazV8O

Az oldalsó gombokhoz gyakorlatilag bármilyen funkciót hozzá lehet rendelni akár játékról, akár felhasználói programokról van szó. Az egér lézeres érzékelővel rendelkezik, és 1 milliszekundumos, vagyis rendkívül gyors reakcióidejével kifejezetten akciójátékokhoz való, míg számos billentyűje miatt stratégiai játékokhoz is ideális. Az egér a gyártó honlapján elég borsos, 26 ezer forintos áron előrendelhető Magyarországról is.