Csuklónkat figyelné a Microsoft

microsoft szenzor
Vágólapra másolva!
Karperechez hasonlóan a csuklón kell viselni a Microsoft legújabb mozgásérzékelő szenzorát, amely egyaránt helyettesíthet játékvezérlőt, tévétávirányítót és számítógépes egeret is.
Vágólapra másolva!

Az egyelőre még csak prototípusként létező, kissé bumfordi szerkezet viselőjének bármilyen kézmozdulatát képes leolvasni és a virtuális térben reprodukálni bármilyen külső kamera vagy egyéb felszerelés alkalmazása nélkül. Hasonló funkciókat a Microsoft konzoljához, és PC-hez kapcsolható Kinectje is támogat, az a mozgásérzékelő azonban külső kamerákkal és más szenzorokkal dolgozik, így főként a testmozdulatok észlelésére használható. A Digits nevű új eszköz a Kinecttel szemben akár séta közben, vagy bárhol használható, ha egy táblagéphez vagy számítógéphez kapcsolódik - írja a BBC.

Forrás: Microsoft

Az új eszköz prototípusát a kézmodulatok pontos érzékelésére hegyezték ki. A Microsoft által kiadott videó szerint az ujjmozdulatokat tökéletesen megjeleníti a virtuális térben. A cég szerint ezzel a megoldás hamarosan a tévétávirányítót, a videojátékok irányítóját is kiválthatja, de akár okostelefonok kényelmesebb vezérlését is lehetővé teszi.

A szerkezetet a szoftvercég kuatói a University of Cambridge, a Newcastle University, és a Krétai Egyetem kutatóinak közreműködésével fejleszették ki. A Digits egy vékony rácsozatot vetít a felhasználó kezére, ez azonban szabad szemmel nem látható, mivel infravörös fénytartományban bocsátja ki a fényforrás. Ez alapján tudja a csuklóra szerelt kamera észlelni az ujjak és a kézfej mozgását.

Így működik a Digits mozgásérzékelő

Egyelőre a fejlesztés még nem érett a tömeggyártásra, mivel túlságosan bumfordi, nem viselhető kényelmesen, de fejlesztőinek az a célja, hogy egy karóra nagyságú eszközbe tömörítsék a tudását.