A böngészőválasztó miatt került bajba a Microsoft

Vágólapra másolva!
Több mint egy éve nem jeleníti meg a Microsoft a Windowst használóknak a böngészőválaszt ablakot a Microsoft. A cég szoftverhibára hivatkozik, az EU büntetni készül.
Vágólapra másolva!

Újraindította az Európai Unió a Microsoft elleni antitröszt vizsgálatot - adta hírül a BBC online hírportálja. A cég ugyan 2009-ben ígéretet tett arra, hogy a Windowst feltelepítők egy böngészőválasztó ablakban választhatják ki, milyen browsert használnának. Joaquin Almunia EU-s versenyjogi biztos szerint a böngészőválasztó ablak 2011. februárja óta nem jelenik meg, így körülbelül 28 millió felhasználónak nem kínálták fel a választás lehetőségét.

A Microsoft szerint a Windows XP-t és Vistát telepítő felhasználók minden esetben szembesültek a böngészőválasztó oldallal. A Windows 7-et választóknak viszont csak abban az esetben jelent meg az ablak, ha a szervízcsomag nélküli változatot teleítették fel. A gyárilag az első szervízcsomaggal érkező gépek gazdái nem szereztek arról tudomást, hogy nem csak az Internet Explorert használhatják.

A Microsoft technikai hibára hivatkozva kezdte el a probléma kivizsgálását. A cég szóvivője elnézést is kért a hibáért. Almunia szerint szankciókra is számíthat a cég, ha bebizonyosodnak a szabálytalanságok. Az EU eddig összesen 1,64 milliárd eurónyi büntetést szabott ki a Microsoftra.