Az eddigi legokosabb autó a Toyotától

toyota insect
Vágólapra másolva!
Felismeri tulajdonosát és hangvezérléssel kapcsolatba tud lépni a sofőr házával. A japán cég hamarosan piacra dobja okosautóját.
Vágólapra másolva!

Forrás: Toyota

Okostelefonok, okosházak, okoshűtők és okosórák után várható volt, hogy hamarosan lesz okosautó is. A Toyota nemrég mutatta be okosautójának prototípusát, a Smart INSECT névre hallgató modellt. A CEATEC nevű japán technológiai expón bemutatott autó a Toyota felhő alapú, Smart Center nevű szolgáltatásán a felhasználó otthonához is képes csatlakozni. A Carscoop nevű autósblog szerint az okosautóból ki-be lehet zárni a lakást, illetve a klímát lehet állítgatni. Az [origo] okosotthonos tesztje alapján valószínűleg az egész házat lehet majd vezérelni egy ilyen járműből.

A gép beépített mozgásérzékelővel és hangfelismerő szoftverrel is rendelkezik, így például az otthon vezérléséhez nem kell gombokat nyomagatni. A jármű ezen kívül arcfelismerő rendszerrel is rendelkezik, így akár "gazdája" közeledésekor a lámpák villogtatásával üdvözölheti, akár egy kutya, amikor csóválja a farkát. A Toyota a most bemutatott autót hamarosan piacra szeretné dobni. Az alábbi videón részletesen szemügyre vehetik a járművet.