Eltiltották a nettől a tinihackert

Vágólapra másolva!
Hat éven át nem használhatja önállóan a világjálót a Cosmo* álnevet használó, 15 éves amerikai hacker- A fiatal vezetésével működött hackercsapat korábban többek közt a CIA és az amerikai tőzsde honlapját is elérhetetlenné tette.
Vágólapra másolva!

A kaliforniai Long Beachen élő hackert júniusban tartóztatta le az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI). A Cosmo* és Cosmo the God (Cosmo, az isten) álnevet használó hacker UG Nazi nevű csoportja hajtotta végre az idei év több jelentős internetes támadását - adta hírül a Wired amerikai technológiai magazin hírportálja. Cosmo* és csoportja eredetileg a SOPA nevű, internetes kalózkodás elleni amerikai törvényjavaslat ellen tiltakozás keretében jött létre. A hackercsoport többek közt a Nasdaq amerikai tőzsde, a Központi Hírszerző Hivatal (CIA), illetve a 4Chan internetes fórum honlapja ellen is sikeres támadást hajtott végre.

A 15 éves hacker online átverések során az Amazon, a Paypal és máscég rendszereihez is hozzáférést szerzett. Az ügyében ítélkező bíróság döntése értelmében Cosmónak ugyan nem kell börtönbe vonulnia, de szigorúan be kell tartania a rá kirótt korlátozásokat, ellenkező esetben ugyanis három évet kell egy fiatalkorúak börtönében töltenie.

A felfüggesztett büntetés hat éven át, vagyis a hacker 21 éves koráig szól, ameddig Cosmo* csak felügyelett mellett jogosult használni az internetet. A hackernek a hatóságok rendelkezésére kellett bocsátania minden internetes felhasználói fiókjának jelszavait, és nem veheti fel a kapcsolatot sem a UG Nazi, sem az Anonymous hackercsapat tagjaival sem.