Kidobták Grönlandról a Pirate Bayt

Vágólapra másolva!
Csupán két napig élt a The Pirate Bay torrentoldal grönlandi webcíme. A kalózok azért költöztek volna Grönlandra, hogy a leállítás veszélye nélkül üzemelhessen az oldal.
Vágólapra másolva!

A grönlandi Tele-Post telekommunikációs szolgáltató letiltotta a Pirate Bay torrentoldal webcímeit. Az indok egyszerű: attól tartottak, hogy a piratebay.gl címet illegális tevékenységre fogják használni. A népszerű torrentoldal két napig használhatta csupán a grönlandi webcímét.

A digitális kitoloncolás ellenére a torrentoldal továbbra is fellelhető az interneten. Az oldal régi, thepiratebay.se címe jelenleg működik. Az oldal jövője azonban egyáltalán nem biztos, a költözésnek az volt az oka, mert az üzemeltetők attól tartottak, hogy a svéd címet elveszíthetik. Az adminisztrátoroknak tucatnyi olyan domain név van a birtokukban, ahová probléma esetén áttehetik az oldalt - mondták a Pirate Bay üzemeltetői a TorrentFreak hírblognak.

A Pirata Bay korábban több szállal kötődött Svédországhoz: svédek alapították, üzemeltették, svéd szervereken volt az oldal tartalma. A torrentoldal elleni akciók hatására azonban ezek a kapcsolatok lassan megszűntek. A TorrentFreak hírblog szerint ma már csak a .se domain név köti Svédországhoz a legismertebb kalózoldalt.