Retró játékgépeket lehet kipróbálni Budapesten

Vágólapra másolva!
A rákospalotai Csokonai Művelődési központban a hétvégén a nyolcvanas és kilencvenes évek legnépszerűbb játékgépeit állítják ki, sok ősi videojátékot ki is próbálhatnak a látogatók. 
Vágólapra másolva!

A magyar számítástechnika hőskorának egyik jelentős komputerklubjának is helyet adó Csokonai Művelődési Központban április 20-21-én ötödik alkalommal rendezik meg a Retro video- és kvarcjáték kiállítást. A kiállított ősi videojátékok jelentős része a kilencvenes évek elején indított Guru számítógépesjáték-magazin egykori szerzője, Szakács Gábor, a kiállítás szervezőjének birtokában van, a többi készüléket retró számítástechnikával foglalkozó gyűjtők adják kölcsön az eseményre.

A mára eltűnt Commodore, Sinclair, Atari vagy Enterprise számítógépek, illetve a Nintendo és a Sega régi játékkonzoljainak jelentős részét a kiállításra ellátogatók ki is próbálhatják az asztalokra kihelyezett képcsöves tévéken és monitorokon. A korábbi kiállítások egyikén készült videónkról bárki betekintést nyerhet a kiállításon felvonultatott retró gépek kínálatába.

Az egyik korábbi rendezvényen készült videónkon megnézheti, nagyjából mire számíthat a kiállításon

A szervezők az idén egy saját maguk által megépített, hatvan darab beépített játékot kínáló arcade masinát is kiállítanak: a játéktermi automatákhoz hasonló gépen teljesen ingyen lehet játszani. A retró játékokat futtató, de mai építésű gép mellett egy eredeti, kétszemélyes Terminator 2 és egy négyjátékosos Turtles játékautomatát is kipróbálhatna a helyszínen a látogatók.

A belépő ára felnőtteknek 800 forint, gyermekeknek 500 forint, a három személy részére megváltható családi jegyért pedig 1600 forintot kell fizetni. A megközelítésről ezen a linken lehet tájékozódni.