Törölték a Kuruc.info facebookos oldalát

Vágólapra másolva!
Civilszervezetek panaszai nyomán a szélsőséges honlap rajongói oldala eltűnt a közösségi szájtról.
Vágólapra másolva!

A szélsőséges portál ugyan továbbra is elérhető, mivel nem magyar, hanem egy amerikai szolgáltató szerverein tárolják a tartalmait. A Kuruc.info mintegy hetvenezer követővel rendelkező facebookos rajongói oldalát azonban az antiszemitizmus ellen fellépő Tett és Védelem Alapítvány panasza nyomán törölték a világ legnépszerűbb közösségi oldaláról.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), a Mazsihisz és több más zsidó szervezet által életre hívott Tett és Védelem Alapítvány, valamint az amerikai illetőségű Rágalmazásellenes Liga (ADL) hetekkel ezelőtt közös beadvánnyal fordult a Facebookhoz. Ebben több tucat, egyértelműen uszító és gyűlöletkeltő bejegyzésre hívták fel a figyelmet, olyan írásokra, amelyekkel nemcsak az európai emberi normákat, hanem a Facebook használati feltételeit is megsértették a rajongói oldal működtetői - olvashatói az alapítvány közleményében.

A Kuruc.info portál működtetői ellen Magyarországon több rendőrségi eljárás is folyamatban van, de évek óta nem sikerült bezárni az oldalt, mivel az egy amerikai szolgáltatónál működik. A két ország eltérő jogértelmezése miatt a szolgáltató az eddigi panaszok nyomán nem találta indokoltnak az oldal törlését.