Vágólapra másolva!
Változnak a MinDig TV frekvenciái, hamarosan újra kell állítani a csatornákat Budapesten és környékén, a váltás félnapos üzemszünettel jár.
Vágólapra másolva!

A földi sugárzású, tető, vagy szobaantennával fogható digitális adást néző háztartásokban új frekvenciákra kerülnek bizonyos tévécsatornák. A fővárost és környékét lefedő tévétornyokban azért állítják át a csatornák helyeit, hogy optimálisabb vételt biztosítsanak a nézőknek, illetve később mobilszolgáltatások nyújtására lehessen használni az érintett sávokat.

A MinDig TV csatornáinak frekvenciacseréire a Széchenyi-hegyi, a Hármashatár-hegyi, a Száva utcai és a csobánkai adótornyokban szeptember 12-én, csütörtökön végzik el az átállítást. Ennek elvégzése miatt ezen a napon reggel nyolc és délután hat óra között nem lehet nézni a régióban a MinDig TV-t.

Ebben a régióban kell újraprogramozni a MinDig tévét Forrás: Antenna Hungária

A Pest megyei nézőket kiszolgáló Öreg-hegyi és váci tévéadókon szeptember 17-én, kedden végzik el az átállítást, ezek körzetében is reggel nyolc és este hat óra között várható üzemszünet. Az Antenna Hungária tájékoztatása szerint ha az átállást követően bizonyos tévéadók nem jelennek meg a csatornalistán, akkor a tévékészüléket vagy beltéri egységet újra kell programozni. Várhatóan az antennák tájolásán az átállás ellenére nem kell változtatni. A MinDig TV üzemeltetője minden régióban sort kerít a változtatásra, a frekvenciacserék időpontját folyamatosan jelentik be.

Korábbi cikkünkből mindent megtudhat a digitális átállásról.