Vízesés is van a Facebook-ügyvezető házában

Vágólapra másolva!
Tizenegymillió dollárért vásárolt új házat Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezető igazgatója. A luxuslakásban saját moziterem és vízesés is található.
Vágólapra másolva!

A Facebook főhadiszállásától néhány percre építtetett magának luxuslakást Sheryl Sandberg, a cég második embere - írja a Daily Mail brit bulvárlap. Az ügyvezető igazgató házának építése négy évet igényelt, értékét 11 millió dollárra becslik.

A Daily Mail által megkérdezett tervezők szerint Sandberg 850 négyzetméteres lakása belülről inkább egy céges irodára emlékeztet, mint otthonra. Az épület több elemet vesz át a Facebook új irodájától: füvesített teteje van, amelyet napelemek tesznek még környezetbarátabbá.

A ház egy tekintélyes része a föld alatt található. Az alagsorban kapott helyet Sandberg saját moziterme, borszobája, edzőterme és a vendégszoba is. A kertben csak egy kosárpalánknak jutott hely, hogy legyen hol játszania az ügyvezető igazgató két gyermekének. A luxuslakás legfurcsább része a beltéri vízesés, ami egy fal tetejéről indul és egy kis medencébe torkollik.

A 11 millió dollára becsült építési költség nem okozott gondot Sandbergnek. Augusztusban adta el Facebook részvényeinek öt százalékát 91 millió dollár értékben. Az új lakás ráadásul kisebb is, mint a család korábbi, 1115 négyzetméteres otthona.