Ismét lencsevégre kapták az Apple-űrhajót

DonApp 3:2
Vágólapra másolva!
A felvételek tanúsága szerint jól halad az építkezés: az Apple új főhadiszállásának betonalapja majdnem kész. Felsejlett az űrhajóalakzat Cupertinóban.
Vágólapra másolva!

Újabb képek szivárogtak ki az Apple új főhadiszállásáról, a légifelvételek tanúsága szerint az alapozás hamarosan kész, a terület kétharmadát lebetonozták, ahogy a külső falakat is felhúzták már. Az űrhajónak becézett gyűrű alakú főépület teljesen láthatóvá vált a kaliforniai Cupertinóban.

Az Apple által korábban nyilvánosságra hozott tervdokumentáció szerint az új épület a cég jelenlegi központjáról keletre helyezkedik el, 260 ezer négyzetméteren kínál 13 ezer dolgozónak munkahelyet. Csak a kutatási részleg 28 ezer négyzetméreten terül majd el.

Az irodakomplexum gyűrű alakú főépülete, az erőmű, és a többi kiszolgáló létesítmény csupán a terület kevesebb mint felét teszi ki, a nagyobb részt a parkok, a gyömülcsös és a botanikus kert foglalja el.

A még Steve Jobs által megálmodott, és három éve bejelentett főhadiszállás a tervekkel ellentétben egy év csúszással, 2016-re készül el. Az űrhajó megépítése 5 milliárd dollárba, azaz 1,2 ezermilliárd forintba kerül.