Hétmillió jelszót loptak el a Dropboxtól

felhő felhőtárhely dropbox
Vágólapra másolva!
Állítólag nem a cég szervereit törték fel, de a felhasználói adatokat mégis kirakták az internetre.
Vágólapra másolva!

Közel hétmillió – pontosan 6 937 081 darab – felhasználó azonosítóját és jelszavát töltötték fel ismeretlen hackerek a Pastebin nevű tárhelyoldalra – írja az Ars Technica.

Pénzt kérnek, különben tovább szivárogtatnak

A hírportál szerint a hackerek Bitcoinban követelnek pénzt a cégtől azért, hogy ne hozzanak nyilvánosságra további jelszavakat. A Reddit fórum felhasználói közül többen kipróbálták a kiszivárogtatott jelszavak némelyikét, és volt olyan közöttük, amelyik valóban működött.

Ez azért nagyon kínos, mert a Dropbox a világ egyik nagyon ismert tárhelyszolgáltatása, amelyen személyes dokumentumokat, képeket vagy videókat is tárolnak a felhasználók.

Nem a Dropboxot törték fel

A Dropbox közlése szerint a cég rendszereit nem törték fel, a felhasználói neveket és a jelszavakat más szolgáltatásokon keresztül kaparintották meg a hackerek. Sok szolgáltatásból vagy appból például azért lehet a Dropboxhoz csatlakozni, hogy közvetlenül lehessen a tárhelyére adatokat menteni.

A vállalat korábban észlelt ilyen támadásokat, és közlése szerint a legtöbb kiszivárgott jelszó már lejárt. Valószínűleg a többi kiszivárgott fiók használóját is jelszócserére fogják kötelezni a következő belépéskor. Ez ilyen esetben minden felhasználónak ajánlott.

Forrás: Web