Végre elkészült az egérszámítógép

egér ház pc mouse box
Vágólapra másolva!
A PC új generációja elfér a tenyerében, még wifi is van benne, és egyben egér is. Nemsokára boltokba kerülhet.
Vágólapra másolva!

A Mouse Box nevű, szoftvereket és hardvereket fejlesztő lengyel cég mérnökei egy teljes számítógépet zsúfoltak bele egy normál méretű számítógépes egérbe. Az eszköz teljes értékű PC-ként használható, csupán egy monitor és egy billentyűzet kell mellé.

A Mouse Box Forrás: Mouse Box


A Mouse Boxból egyelőre prototípus létezik, egy Przemysław Strzelczyk nevű fejlesztő ötlete, aki egyébként a Nokia hálózati részlegének egyik mérnöke.

Még pendrive-ot is lehet dugni rá

Az apró periféria működő prototípusában egy négymagos, 1,4 gigahertzes mobilprocesszor teljesít szolgálatot, az adatokat és a szoftvereket pedig 128 gigabájtos flashmemóriában tárolja, internetezni pedig wifin keresztül képes. Az okostelefonokhoz hasonlóan beépített giroszkópja és gyorsulásmérője is van.

Ez van a Mouse Box belsejében Forrás: Mouse Box

Az egérszámítógép micro-HDMI csatlakozón keresztül bármilyen HDMI-porttal szerelt tévére vagy monitorra ráköthető, de még két USB 3.0-s csatlakozója is van, ha pendrive-ról szeretnénk adatokatmásolni. Ha PC-re kapcsolják, a Mouse Box hagyományos egérként is használható.

Lehet, hogy már néhány hónap múlva megvehetjük

Fejlesztői egy, a Mouse Box alá szánt egérpadot is piacra akarnak dobni, ami vezeték nélkül tölteni is tudja az eszközt, mivel abból opcionálisan akkumulátoros modellt is terveznek. Arról, hogy a Mouse Box mikor jelenhet meg kereskedelmi forgalomban, a tervezők még nem tudtak biztosat mondani. ha találnak megfelelő támogatókat, akkor akár néhány hónapon belül világszerte elérhetővé válhat, ígéretük szerint olcsón.